Logo Musictrails.nl Muziekreizen
New Orleans Jazzfest musictrip 2019 MET MARC STAKENBURG

New Orleans Jazzfest musictrip 2019

Jazzfest is HET grote muziekfesitival van New Orleans. Elk jaar weer treden er de nodige wereldsterren op met een indrukwekkend muziekverleden. In 2018 zijn dat oa Aretha Franklin, Bonnie Raitt, Sheryl Crow, Irma Thomas en Sting. Daarnaast staan ook typische New Orleans acts op het podium. Het eerste weekend duurt het festival drie dagen. Wij gaan twee dagen, maar deelnemers hebben de optie alle dagen te gaan. De programmering voor 2019 is rond januari bekend.

Behalve het bezoeken van dit fesitval zie je ook alle facetten van New Orleans met zijn rijke muziekveleden. We maken verder een uitstapje naar LaFayette waar we de Cajuncultuur ontdekken.

New Orleans heeft een totaal ander karakter en uitstraling dan welke andere Amerikaanse stad ook. Het wordt wel de meest noordelijke Caraïbische stad genoemd. Het centrum is een aaneenschakeling van prachtige laagbouwhuisjes van hout, pittoreske straten, bananenbomen plus natuurlijk de ongeëvenaarde muziekcultuur.

Veel van de Amerikaanse muziek vindt er zijn oorsprong en nog altijd is het een intieme stad die bruist van allerhande muziek. Op de 400 podia die de stad rijk is spelen dag in- dag uit zo’n 5000 muzikanten.

http://www.nojazzfest.com/

  • Reisdetails

  Reiscode:
  USS
  Categorie:
  Muziekreizen
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner