Logo Musictrails.nl Henk Hofstede, Marc Stakenburg, Arnold Rypens,

Wie zijn wij

Wie zijn wij
Al onze reizen worden begeleid door een van onze specialisten. Je zult dus altijd een van onderstaande begeleiders op je reis treffen.

Hierboven zie je de twee oprichters van Music Trails vroeg in de ochtend in New Orléans. Met links Marc en rechts Marco.

 

Marc Stakenburg     
Marc presenteerde meer dan 30 jaar radioprogramma's die vaak met muziek te maken hadden, de bekendste zijn Leidsekade Live en Het theater van het Sentiment. Amerika is een andere liefde van hem.

Sinds 1980 komt hij daar meerdere keren per jaar en heeft  bijna alle staten bezocht. Amerika en motorrijden komen perfect bij elkaar in de door hem ontwikkelde reis Roots of Music.  Amerika lijkt gemaakt voor rijden op Harleys; brede, rustige wegen, een mooi landschap en lekker weer. Hij begeleidt met een tourbusje ook wisselende stedentrips naar oa New York, Detroit, Nashville en Chicago.

Naast reizen is Marc actief als docent en schrijver van het boek MusicTrails USA. Hij geeft verder lezingen over de ontstaansgeschiedenis van de Amerikaanse muziek.


 

Henk Hofstede
Henk is vooral bekend als zanger van The Nits. Sinds 1974 is de band actief en scoorde met hits als Nescio, In the Dutch Mountains en JOS Days. Daarnaast heeft hij veel andere activiteiten.

Hij maakte boeken, kunstinstallaties, hij filmt en maakt ook muziek in andere samenstellingen of solo.

Behalve muzikant is Henk ook bewonderaar, oa van Leonard Cohen en The Beatles. Henk neemt je mee naar Liverpool om je alles te laten zien wat maar met de Fab 4 te maken heeft in de door hem ontwikkelde reis The Beatles Story.

 

Yorick van Norden
Yorick van Norden is een Nederlandse singer-songwriter uit Haarlem. Hij begon zijn muziekcarrière bij de band The Hype, waarmee hij in 2010 een hit scoorde met single 'Do You Know?'. Zijn tweede soloalbum 'The Jester' uit 2018 werd genomineerd voor een Edison en zijn laatste album noemde OOR 'één van de absolute hoogtepunten in de Nederlandse popmuziek van 2021

Yorick's fascinatie voor The Beatles ontstond toen hij als negenjarige jongen reünie single 'Free As A Bird' op de radio voorbij hoorde komen. Hij bezocht Liverpool diverse keren, speelde er zelf in de Cavern Club en nam zijn nieuwste studioalbum zelfs op in de legendarische Abbey Road studio's. Ook schuift Yorick als muziekkenner regelmatig aan in diverse podcasts, radio- en televisieprogramma's en doceert hij aan het conservatorium van Haarlem. Momenteel werkt hij aan een boek over Paul McCartney, welke medio 2024 zal verschijnen bij uitgeverij Koninklijke van Gorcum.

 

Arnold Rypens
Arnold is schrijver van het standaardwerk The Originals. Al sinds begin jaren '80 houdt hij zich intensief bezig met de herkomst van nummers waarvan de rest van de wereld denkt dat ze horen bij de uitvoerende die zij kennen.

Hij pluist alles net zo lang uit tot hij wél weet waar plaatjes als Ma Baker en The house of the rising song echt vandaan komen.

Arnold is een ervaren reisbegeleider die het zuiden van Amerika aandoet per luxe touringbus. Het is de muziek maar ook de literatuur en de geschiedenis van het land in zijn totaliteit waar hij oog voor heeft.

 

Nicole van Damme
Nicole van Damme reisde in 1985 als 17 jarige tourmanager van verschillende Britse punkbands door (Oost-) Europa, en werkte tevens voor het onafhankelijke platenlabel In Tape in Manchester.

Tussen 1984 en 1997 maakte zij radioprogramma's: documentaires, muziek- en jongerenprogramma’s voor de KRO, NCRV, RVU en BBC Radio. Zij studeerde in1996 af aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie richting documentaire. Sinds 1991 maakt ze televisieprogramma’s.

Zo’n 25 jaar geleden hoorde Nicole voor het eerst muziek van de oude Cubaanse meesters en werd er onmiddellijk door betoverd. Sindsdien reist ze met grote regelmaat naar Cuba en omarmde dit bijzondere eiland, waar de tijd 70 jaar lijkt te hebben stil gestaan. Maar ze is ook gefascineerd  door het veranderende Cuba, waarbij muziek de boventoon voert.  Natuurlijk is zij inmiddels getrouwd met een man van Cubaanse afkomst.

 

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner