Logo Musictrails.nl Muziekreizen
Southern Grand Tour GROOTSE MUZIEKTOUR MET ARNOLD RYPENS

Southern Grand Tour

Deze reis is veelomvattend en doet bijna alle denkbare plekken aan die met de muziekgeschiedenis van het Diepe Zuiden hebben te maken.

We volgen dezelfde route als de vroegste Angelsaksische settlers. We vertrekken vanuit Richmond, Virginia, de hoofdstad van de zuidelijke staten tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en naast New Orleans de belangrijkste invoerhaven van slaven uit West-Afrika. Context bepaalt hier als nergens elders waarom alle mooie muziek die in the South ontstaan is, enkel uitgerekend hier vandaan had kunnen komen!

Verschillende kleinere festivals zullen we op onze route tegenkomen. Een paar hoogtepunten;

We beginnen in de Appalachen, bekend als de geboortegrond van de Blue Grass, met oa The Carter Family. Via Atlanta, komen we terecht in Georgia met namen als The Allman brothers, Otis Redding en Little Richard. In Birmingham ontdekken we zaken die met The Civil Rights beweging hebben te maken en met countrylegende Hank Williams.

In New Orleans, DE bakermat van de Amerikaanse muziek, verblijven we twee nachten. The French Quarter, Congo Square en Dr. John zijn een paar van de ingrediënten.

Blues is er in de Mississippi Delta en Memphis. In die stad ook Elvis, Stax en in de buurt het wereldberoemde King Biscuit blues festival. • Reisdetails

  Reiscode:
  UFG
  Categorie:
  Muziekreizen
  Groepsgrootte:
  6 - 8
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner