Logo Musictrails.nl Muziekreizen

Roots of Music Motorreis

Wat deelnemers ons schreven:

"De reis was super en de reisleider Marc Stakenburg in één woord geweldig! Het contact met kantoor was goed tot uitmuntend. Het beste vond ik s'nachts op de Crossroads. Als verterbeterpunt zou ik wat meer alternatieven achter de hand hebben voor als dingen niet gaan zoals gepland. Het was een geweldige trip!"
Pierre Warmenhoven - USA Roots of Music - september 2018

"Deze reis was in één woord geweldig! Ik vond de motorreis op zich het beste. Marc Stakenburg onze reisleider was heel goed, maar zou wat meer open kunnen staan voor nieuwe dingen. Als verbeterpunten zou ik een aantal hotels veranderen en veel onkosten waren niet inbegrepen en moesten ter plaatse nog betaald worden zoals vervoer, museumbezoek." 
Ella Duijn e/v Warmenhoven - USA Roots of Music - september 2018

"Wat een fantastische vakantie hebben we gehad. Zit nu al na te genieten met de foto’s."
Martine Steen en Ruud Boon - USA Roots of Music - september 2018

"Het beste van deze reis was onze reisleider Marc Stakenburg, hij was een goede verteller met spannende en aanvullende verhalen met toelichting. Het contact met kantoor was erg goed. De reis voldeed aan mijn verwachtingen met uitzondering van enkele kleine puntjes. We kijken terug op een gezellige, avontuurlijke, leerzame en te gekke roadtrip."
Werner de Jong - USA Roots of Music - september 2018

"Ook wij hebben intens genoten van deze unieke reis. Het was prachtig. Mede door de mooie verhalen en anekdotes die Marc ons vertelde. Een reis om nooit te vergeten."                                           
Joyce Wilkes- USA Roots of Music - mei 2018

"Het klinkt misschien wat zwaar maar ik heb sterk het gevoel dat mijn leven door deze reis 'rond' is gekomen, niet voltooid of zo! Muziek uit de jaren 50-er en 60-er jaren is tot mij gekomen in flarden, net als de eerste zwart-wit beelden over rassenscheiding en de strijd om elementaire rechten van de zwarte mensen. ( zwarte kinderen die onder politiebegeleiding naar een witte school werden gebracht, of naar de universiteit) Door de muziek nu te verbinden met die dramatische gebeurtenissen vloeit alles in elkaar over!!! Dank je wel Marc!!!"                                        
Ron van Asperen - USA Roots of Music - mei 2018

"Hele mooie reis en een herinnering voor het leven. De Amerikaanse muziek is veel meer in het goede perspectief geplaatst dankzij Marc. Het motorrijden was een bijzondere ervaring en, ondanks de vermoeidheid zo nu en dan, fijn om te doen."
Willem Loermans - USA Roots of Music- mei 2018

"Top reis! Muzikaal en het verhaal heel goed. Goede opzet van de reis en toelichting. Hoogtepunten waren de kerkdienst met gospel, Dockery Farm, Hotel Mobile, Birmingham en de Oostkant van New Orleans. Verbeterpunten: dagindeling zodat je eerder in het hotel aankomt."
Joke Bosch - USA Roots of Music - oktober 2016

"De reis voldeed aan mijn verwachtingen, mooie manier om iets mee te krijgen van het ontstaan van de pop-muziek en te genieten van een prachtige omgeving. Top waren de accommodatie in New Orléans, Clarksdale en Mobile, muziek in Nashville en New Orléans waren heel goed. Verbeterpunten betere informatie over keuze van de motoren, het aanbod van live muziek vond ik tegenvallen en de reisleider reed vaak vooruit. Marc is als muziekkenner en gids perfect."
Siem Burger - USA Roots of Music - oktober 2016
  
"De reis was prima. Hoogtepunten swamptour, bezoek Reds in Clarksdale, Bealestreet, Frenchmen en Civil Rights Museum in Memphis. Marc als reisleider is goed, betrokken, open en de verhalen ter plekke waren goed. Verbeterpunt verplaatsen van datum was een onaangename verrassing en reserveren van stoel bij United ging niet goed. Contact met kantoor verliep niet altijd goed."
Atje Timorason -  USA Roots of Music - juli 2016

"Een heel goed en prettig contact, accuraat en compleet. De reis was enorm bijzonder. Ik heb Marc de complimenten al gegeven dat het hier niet is gegaan over een reis, maar over een beleving. 16 dagen lang kippenvel. SUPER!" 
Robert Spraakman - USA Roots of Music – maart 2015

"Contact is goed, voldoende informatie en keurige terug koppeling. Ik heb erg genoten mede door de leuke groep mensen en niet te vergeten de reisleider. De meeste belevenissen waren op zich een hoogtepunt maar New Orleans en Memphis staken er boven uit. Reisleider marc stond mooi tussen de deelnemers, indien nodig erboven hij heeft op een ontspannen wijze met veel passie mijn muziek kennis naar een hoger plan getild."
Lies Trommel - USA Roots of Music -  maart 2015
 
"De reis is interessant, afwisselend, Voldeed aan mijn verwachting. Hoogepunten waren de vele optredens op de meest onmogelijke plekken. Wij hadden een beetje geluk met twee festivals die net in deze reis vielen. Een van de echte hoogtepunten was voor mij Po Monkey’s. Reisleider Marc deed het geweldig en wist iedereen te boeien met mooie verhalen en anekdotes. "
Hilbert Jonkman - USA Roots of Music - maart 2015

"Prima georganiseerd, Marc weet alles van de muziek en eromheen, hij kan fantastisch motorrijden en let geweldig op iedereen, soms een beetje overkill van voor iemand die er wat minder kennis van muziek heeft. De boottocht was fantastisch, het bezoek aan de gevangenis indrukwekkend en de kerkdienst helemaal top. Reisleider Marc is een bijzonder mens die heel veel weet en met iedereen rekening houdt. Ik ben erg blij dat ik meegegaan ben. Goeten uit Zwolle."
Michiel van Rossum - USA Roots of Music – maart 2015
 
"De reis is fantastisch. Hoogtepunten: 1. Het rijden op een Harley Davidson. 2. Het bezoeken van de stad New Orleans. 3. Op een motor rijden in Amerika. 4. Het woonhuis (Graceland) en het geboortehuis van mijn jeugd idool Elvis bezoeken. 5. Gospel kerkdienst 6. Angola prison. 7. Memphis 8. Het verblijven in die oude hutjes. 9. De afwisselende huisvesting. enz, enz  Reisleider Marc is een kanjer. Het was onvergetelijk. "
Teunis Kamerman  - USA Roots of Music -  oktober 2013

"Het contact verliep prima: snel en duidelijk antwoord op vraagmails. De reis was in een woord FANTASTISCH en bood meer ervaringen, indrukken etc. dan ik verwacht had. Hoogtepunten: twee grote tegenstellingen op één dag: 's ochtends bezoek aan de Angola gevangenis inclusief een gang langs de gevangenen van death-row (!) en 's middags het bezoek aan de prettig gestoorde zus en nicht van Jerry Lee Lewis. Voor mij was de reis één groot hoogtepunt en een ervaring die ik nooit zal vergeten. Reisleider Marc is wat mij betreft de perfecte reisleider. Houdt de boel goed bij elkaar, houdt de leiding en is tegelijkertijd een zeer aangenaam lid van de groep. Grote muzikale en lokale kennis en een geweldig verteller. Zoals uit mijn reactie blijkt, ben ik meer dan tevreden over de organisatie en de reis. Ik laat me graag verrassen door nieuwe of andere initiatieven waarbij muziek en motorrijden samengaan: een heerlijke combinatie. Dank voor deze ervaring!"
Peter Doreleijers  - USA Roots of Music – oktober 2013

"Enerverend, leuk, spannend, muzikaal, live-changing zelfs, interessant. Hoogtepunten New Orleans, Angola State Prison, Greenwood, Cleveland, graf Robert Johnson, WABG bezoek, BB King museum, Dockery Farms, Memphis, Muscle Shoals (FAME), Hank Williams Museum graf, New Orleans (II). Reisleider Marc is erg goed, leuk, goed geïnformeerd, grappig, gezellig, wist leuke plekken, perfecte chauffeur, goed in verkeer. Kortom: ideaal. Alleen zijn tempo lag wat hoger dan dat van mij. Ik ben dik tevreden."
Jaap Boots - USA Roots of Music - oktober 2013

"Contact is Goed en prettig!  De reis voldeed ruimschoots aan de verwachtingen. Het was intensief, afwisselend programma met verrassingen, ongedwongen, zeer informatief, kortom heerlijk, fantastisch! Te veel hoogtepunten om op te noemen, maar de kennismaking met James Burton, de stopjes met een verhalen over de slaven en hun muziek,de uitstapjes naar de musea, studio's, muziekschool.  De reisleider wist veel te vertellen, laat ruimte voor eigen initiatieven enz. "
Adri Markusse - USA Roots of Music - september 2013

"Interessante reis die me een nieuwe blik gegeven heeft over de beleving van muziek. De hele reis was perfect, zoveel meegemaakt m.n. de onverwachte dingen zijn dan nog extra leuk. Reisleider Marc heeft goede kennis van het onderwerp en paste goed in ons gezelschap en stond open voor eigen initiatieven."
Yvonne Kock e/v Kroon - USA Roots of Music – september 2013

"De reis was goed, veel gezien en gehoord. Moet nog de indrukken verwerken. Voor mij was de Sun studio, het bezoek aan de gevangenis en New Orleans het hoogtepunt. Ook de achtergrond wat de dood van M.L. King heeft veroorzaakt is een stuk duidelijker, dat beeld had ik helemaal niet."
Rob Woudstra - USA Roots of Music - september 2013

"Contact is Prima, er wordt snel en duidelijk op mail gereageerd. De reis fantastisch, deze zoektocht gaat over MUZIEK, en de reis vindt plaats op de motor, met het prachtige weer, de fraaie locaties en het rijden op de Harley, kortom SUPER. Het bezoek aan de Parchman gevangenis is wel heel indrukwekkend, het bezoek aan death row, waar een paar maanden eerder 3 inmates met een injectie ter dood waren gebracht, is wel zware kost en werkt nog wel even door. Hier kan je je afvragen of je dit wel moet (willen) ervaren. Hoogtepunten zijn voor mij het Stax museum in Memphis, de Electra Glide Classic, de verhalen van Marc en de Natchez trail. Ik kan zeggen dat reisleider Marc ons met veel beleving en passie heeft begeleid, het tempo was hoog maar daar kregen we zoveel voor terug dat ik dit heel prettig vond. Ook op de motor duidelijke aanwijzingen en hij stond open voor kritiek en suggesties. Jammer dat het zoveel geld kost, anders zou dit een jaarlijkse roadtrip voor mij zijn, ik zou graag nog een keer meegaan."
Joost Verbunt - USA Roots of Music - oktober 2012

"We hebben met Motortrails niet veel contact gehad maar alles was duidelijk. De reis heeft volledig aan de verwachtingen voldaan en meer. We hebben er van de eerste tot de laatste dag van genoten. Hoogtepunten zijn New Orleans, Po Monkey's, De Gospel dienst, Paul van WABG. De vriendelijke mensen, het lekkere weer, de onuitputtelijke verhalen en weetjes van Marc, de live muziek, het lekkere eten, de Harley's, het rustige verkeer. Ik vergeet zeker nog dingen maar dit zijn er wat. Reisleider Marc is zeer enthousiast en hij weet (natuurlijk) heel veel van de roots of american music. Was nooit te beroerd om nog iets extra's in te lassen. Samengevat heeft hij het goed gedaan alles netjes geregeld en goed begeleid."
Bram van der Does –-USA Roots of Music - oktober 2012

"Contact is prima. Best genoten, vooral v.d. informatie van Marc. Goed gedocumenteerd en duidelijk, misschien wat op schrift gestelde informatie i.v.m. geluidsoverlast rondom het gebeuren ter plaatse zou geen overbodige luxe zijn. Hoogtepunten de LIVE muziek in New Orleans en het bluesfestival ter plaatse. Po Monkeys was ook imponerend. Reisleider Marc: Er is geen betere!"
Piet de Jong - USA Roots of Music - oktober 2012

"Contact was zeer goed. Jullie hebben zelfs nog een huurauto voor ons geregeld voor na de tocht. Reis is in 1 woord geweldig! Beantwoorde geheel aan mijn verwachting. Hoogtepunten zijn het bluesgehalte en het overnachten in shacks gaf een bijzonder gevoel. De historie die daar aan kleeft voelde heel apart. De avonden in diverse kroegen met livemuziek waren ook erg leuk. Marc is geen reisleider van geboorte, maar dat heeft ook z'n charme. Heerlijk improviseren waar nodig, maar met heel veel kennis van de muziek."
Lammert Kosters - USA Roots of Music - april 2012

"Reis is zeer zeer overweldigend interessant, wat betreft cultuur en muziek. Hoogtepunten zijn alle muziek, live in cafe's 's avonds, Juke Joint Po monkeys, New Orleans, Memphis, museum van Civil rights en martin Luther King. Reisleider Marc is zeer symphatiek, geduldig en altijd open voor suggesties."
Ine Hendriks - USA roots of Music - april 2012

"Zit nog steeds met veel genoegen aan de reis terug te denken. Ben er voor me eigen al uit, ik ga het absoluut nog een keer doen. Welke trip dat wordt moet nog bepaald worden."
William Wijnker - USA Roots of Music - april 2012

‘Reis is schitterend, lief dat we per auto meemochten. Marc is een bevlogen muziekman en lekker fanatiek.’
Helenus de Reus - USA Roots of Music - april 2012

“Zoals altijd verloopt het contact prettig, soepel, correct en wordt er snel op vragen om informatie gereageerd. Met name de persoonlijke touch wordt zeer gewaardeerd. De reis was "awesome", helemaal top. De balans was goed en de afstanden waren niet te lang. Hoogtepunten zijn de kerkdienst in Memphis, het verhaal van rev. Kyle over Martin Luther King, het auditorium in Shreveport, de swamp-boottocht, de ontelbare live optredens, het heerlijk relaxte rijden op de Harley in de zon met lekkere relaxte muziek die uit de speakers knalt, de gezellige groep en de leuke avonden, alle verhalen over de bluesmen en het indrukwekkende bezoek aan de Parchman Prison, en ik kan nog wel even doorgaan. Marc is een prima gids en het is geweldig om je "persoonlijke" muziekencyclopedie mee te hebben. En daarnaast is het gewoon ook een hele gezellige kerel die voor een goeie sfeer zorgt. De kennis van Marc, alle verhalen en de leuke manier waarop hij verteld maken deze reis heel bijzonder. Vooral niet teveel veranderen, het is op deze manier een hele mooie reis, THANX”
Ronald en Marga Wortelboer – USA Roots of Music - november 2011

“Het contact was persoonlijk en adequaat, zeker gezien het feit dat ik redelijk kort van tevoren heb geboekt. Het boekje, de CD en de info vooraf: zeer goed! D reis is helemaal geweldig! Eigenlijk zijn mijn verwachtingen overtroffen. Het is de eerste keer dat ik een land op deze manier heb leren kennen, met de absolute meerwaarde van Marc. Het was voor mij de perfecte mix van motorrijden, muziekbeleving en cultuur. Genieten, avontuur en dat met een leuke groep mensen. Top! Heel veel hoogtepunten, eigenlijk een aaneenschakeling. De prachtige routes, de altijd aanwezige muziek, en continu verrassingen. Als ik dan toch wat zaken moet noemen: Crossroads, Graceland, Parchman Farm, Lorraine Hotel, Baptist Church, Mexikaans trio in restaurant Cleveland, Riverside hotel, Biloxi route, Shreveport Auditorium en Beale street. Reisleider Marc deed het uitstekend! Heel relaxed, veel ruimte voor overleg, vrijheid, natuurlijk had hij heel veel te vertellen. Absolute meerwaarde. De eerste week had Marco ook een belangrijk aandeel. Zijn ervaring en filosofie over reizen waren zeer rustgevend voor de groep. Chapeaux!”
Bert Beijersbergen - USA Roots of Music - november 2011

“De reis was een avontuur, niet alles klopte maar dat maakte het juist bijzonder. Heb genoten van de mooie optredens in de verschillende plaatsen en de gastvrijheid van de bewoners en de muzikanten. Ik kon meespelen op mijn bluesharp en kreeg de opmerking van zwarte muzikanten: "man... you are not playing as a whity, you are black". Hoogepunten zijn voor mij persoonlijk de ontmoeting met Referent Samuel "Billy" Kyles, één van de twee vrienden van Martin L. King die het laatste uur van zijn leven meemaakten. Ik had de eer om met hem te spreken over zijn gevoel in de jaren daarna. Dat maakt deze reis uniek. Reisleider Marc heeft zich terdege voorbereid op deze reis en is niet te evenaren in zijn kennis over de roots van USA music. Hij had filmpjes, muziek op de juiste momenten.”
Pieter van Vaneveld – USA Roots of Music - november 2011

  • Reisdetails

    Reiscode:
    USM
    Categorie:
    Specials
    Groepsgrootte:
    8 - 12
    Dagen:
    17
    Prijs:
    Vanaf 4.995,-
  • Routekaart

  • ARTIESTEN

    Dr John
    Elvis Presley
    Robert Johnson
    Johnny Cash
    The Rolling Stones
    Hank Williams
    Aretha Franklin
    en B.B. King

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner