Logo Musictrails.nl Muziekreizen

West Coast Music Motorreis

Dag 1 - Amsterdam - Los Angeles
Na een lange vlucht met een tussenstop in Houston kom je aan op LAX, het vliegveld van Los Angeles. Een gedeelte van de groep, waaronder reisbegeleider Marc, is al eerder in Amerika. Jullie worden opgewacht bij de uitgang en we gaan per shuttle naar het hotel. Wie zin en puf heeft kan nog mee de stad in. We gaan naar The Strip voor live muziek in roemruchte clubs als The Whiskey a gogo of The Roxy. The Doors, Johnny Rivers, Otis Redding, Led Zeppelin en vele anderen deden hier hun eerste optredens. Een andere mogelijkheid is The Troubadour waar snarenplukkers als Joni Mitchel en James Taylor begonnen.

Dag 2 - Los Angeles verblijf
We gaan uitwaaien op het strand van Venice Beach. Al tientallen jaren zijn hier veel straatmuzikanten actief, The Doors besloten hier hun band op te richten en op de brede boulevards zwieren skateboarders ons voorbij. We zien Santa Monica Boulevard die we bijvoorbeeld kennen van het liedje ‘All I wanna do’ van Sheryl Crow’. In de middag bezoeken we The Grammy Award Museum, zien Hollywood liggen, voordat later die dag de motoren worden afgeleverd bij ons hotel.  ‘s Avonds nog een bezoek aan The Strip voor de liefhebbers. 

Dag 3 - Los Angeles - San Simeon
Vlakbij ons hotel gaan we al Highway 1 N op. We rijden langs de westkant van de stad richting het noorden. Even buiten de stad wordt het minder druk en nog iets later herkennen we de weg langs de kust met zijn bochten en ravijnen van de vele films die het als decor gebruikten. We gaan naar de kustplaats San Simeon. Daar vlak in de buurt ligt Hearst Castle. Het is een extravagant landhuis, halverwege de vorige eeuw neergezet door de steenrijke mediamagnaat Randolph Hearst.

Dag 4 - San Simeon - San Francisco
We vervolgen onze kustweg die alleen maar mooier wordt. We rijden door wijngaarden en sinaasappelvelden. Iets verderop ligt Monterey. Het is de streek waar veel boeken van John Steinbeck zich afspelen en waar in 1967 − een jaar voor Woodstock − het Monterey popfestival werd gehouden. De artiesten die er toen optraden zouden weldra doorbreken; Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who en Simon en Garfunkel.
We kunnen er het mooiste visaquarium ter wereld bezoeken en komen 's avonds aan in de stad die helemaal niet Amerikaans aandoet, San Francisco.

Dag 5 - San Francisco - verblijf
Veel straten van deze stad zijn erg stijl, de huizen doen Europees aan. Voor de kust zien we Alcatraz liggen, de beruchte en inmiddels verlaten gevangenis. Vanwege de koude golfstroom is San Francisco onverwacht fris. In de ochtend maken we een begeleide stadswandeling die ons voert langs hippiehoogtepunten als Ashbury en Haight, maar ons ook vertelt over de bijzondere architectuur. In de middag gaan we naar de gevangenis San Quentin. Johnny Cash gaf daar in 1969 een legendarisch concert, andere artiesten zouden volgen. Op weg daar naar toe zien we de Bay Area, het gebied waar CCR vandaan komt. ‘s Avonds zijn we op Fishermen’s Warf, de vroegere zeeliedenbuurt, voor een ongelooflijke visschotel. De diehards onder ons ondergaan live muziek in een van de vele clubs, bijvoorbeeld The Sweetwater. 

Dag 6 - San Francisco - Yosemite
Tijd om de grote steden te verlaten en de natuurparken en woestijnen te verkennen. Via een noordwestelijke boog, over The Golden Gate Bridge en de 8,9 km lange Richmond San Rafael Bridge, verlaten we de stad en rijden richting Yosemite. Het is een van de grote natuurparken waar nog echte wildernis is te vinden. We slapen aan de rand van het park in het plaatsje Mariposa. Hier staan de gigantische Sequoia bomen, waarvan de oudste 2700 jaar is. 

Dag 7 - Yosemite - Bakersfield
Afhankelijk van de weersomstandigheden rijden we het wildpark een stuk in en beleven voor de eerste keer de adembenemende schoonheid van deze verlaten, woeste gebieden. De wegen zijn de droom van elke motorrijder met zijn uitgestrektheid, bochten en bergen. We rijden het gebied weer uit en komen aan in muziekstad Bakersfield. Hier ontwikkelde zich de beroemde Bakersfield sound, de Californische versie van country muziek. We brengen de avond door met muziek, zang, dans en eten in Buck Owens Chrystal Palace and museum. Owens was een van de grote sterren van het genre en begon deze ‘Palace’. 

Dag 8 - Bakersfield - Death Valley
Een van de meest aansprekende gebieden die we aandoen heet Death Valley. De hoogste daar ooit gemeten temperatuur zou 58,3 graden C zijn geweest. Als wij er zijn, is het er ongeveer 30 graden. Het landschap is kurkdroog, rotsig en golvend. Niet veel mensen leven in het gebied dus zullen we er voor zorgen dat we voldoende benzine en water bij ons hebben voor ons ritje door dit maanlandschap. Ooit waren hier mensen op zoek naar goud tijdens The Goldrush. Vanaf het uitkijkpunt Zabriskie Point hebben we een magnifiek uitzicht op de omgeving. 

Dag 9 - Death Valley - Las Vegas
Vanuit de woestijn zien we Las Vegas al van heel ver liggen. Zo moet een nederzetting op een verre planeet er ongeveer uitzien. Natuurlijk is de stad bekend vanwege zijn vele casino’s en er is dan ook alle gelegenheid een gokje te wagen. Ons hotel ligt midden op The Strip, hét uitgaanscentrum. De straat zelf is misschien wel de grootste attractie met zijn krankzinnige verlichting, nagebouwde Eiffeltower en reusachtige fonteinen. Het is Amerika op zijn bontst, volledig over de top. Het is ook de plek waar Elvis veel concerten gaf in de jaren ‘70. Nog altijd zijn er veel shows en optredens van zangers, goochelaars en andere entertainers. 

Dag 10 en 11 - Las Vegas - Grand Canyon
Wie de Grand Canyon nog nooit heeft gezien kan zich nauwelijks een voorstelling maken hoe groot en indrukwekkend deze kloven in de aarde zijn. Natuurlijk rijden we er een stuk met de motor doorheen, maar een wandeling door het gebied laat je pas echt ervaren hoe imposant de canyons zijn. Voor ongeveer 150 $ kunnen we ook een helikoptervlucht boven het gebied maken. 

Dag 12 - Grand Canyon - Prescott
Het eerste deel van de rit van vandaag brengt ons naar Wupatki. Het zijn de overblijfselen van oude indianennederzettingen van meer dan 1000 jaar oud. Indianen woonden zeker niet alleen in tipis zoals nogal eens wordt gedacht. Ze kenden ook stenen gebouwen of ze woonden in rotswoningen. 

Dag 13 - Prescott - Joshua Tree
Te voet maken we een rondwandeling van een paar kilometer voor we naar Sedona rijden. ‘Red rock country’ heet hier, genoemd naar de rode vreemde bergtoppen die we hier tegenkomen. Zien we daar cowboyheld Clint Eastwood op zijn paard voorbijkomen? 
Het natuurpark Joshua Tree staat bekend vanwege zijn karakteristieke cactussen, fotograaf Anton Corbijn maakte er z’n beroemde hoesfoto voor de gelijknamige plaat van U2. We komen aan in het muzikantenmotel Joshua Tree Inn waar countrycat  Gram Parsons de laatste adem uitblies. Ook The Byrds, Keith Richards, Donovan en veel nadere muzikanten bevolkten dit motel midden in de woestijn.

Dag 14 - Joshua Tree - Los Angeles
Vanuit de leegte rijden we weer die gigantische stad Los Angeles binnen. Misschien maken we nog een afscheidsrondje over Rodeo Drive, Hollywood Boulevard of Melrose Avenue voor we ons hotel opzoeken. Eind van de middag leveren we de motoren in die worden opgehaald bij ons hotel.

Dag 15 - Los Angeles
Tegen de middag gaan we naar het nabijgelegen vliegveld voor onze terugreis.

Dag 16 - Aankomst Amsterdam. 

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  USW
  Categorie:
  Specials
  Groepsgrootte:
  8 - 12
  Dagen:
  16
  Prijs:
  Vanaf 6.490,-

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner