Logo Musictrails.nl Muziekreizen

West Coast Music Roadtrip

Dag 1 Amsterdam - Los Angeles
Na een vlucht van ongeveer 15 uur kom je begin van de avond aan op LAX, het vliegveld van Los Angeles. We eten wat in de buurt van het hotel, kijken nog wat rond en zijn dan wel toe aan een bed.

Dag 2 Los Angeles - verblijf
Als eerste gaan we uitwaaien op het strand van Venice Beach. Al tientallen jaren zijn hier veel straatmuzikanten actief, The Doors besloten hier hun band op te richten en op de brede boulevard zwieren skateboarders ons voorbij. Met ons eigen busje rijden we vervolgens naar andere bekende punten in de stad; The Santa Monica Pier, Hollywood, Beverly Hills en The walk of fame. In de middag lunchen we in Barneys Beanery, een ‘diner’ met historie. Dan is het tijd voor het Grammy museum. Afhankelijk van het aanbod gaan we die avond naar livemuziek. We kunnen naar The Strip, naar roemruchte clubs als The Whisky a Go Go of The Roxy. The Doors, Johnny Rivers, Otis Redding, Led Zeppelin en vele anderen deden hier hun eerste optredens. Een andere mogelijkheid is The Troubadour waar snarenplukkers als Joni Mitchell en James Taylor begonnen.

Dag 3 Los Angeles - verblijf
Laurel Canyon is een buurt in L.A. met een magische naam. Na Frank Zappa kochten heel wat muzikanten hier een huis, van Joni Mitchell tot Crosby, Stills, Nash & Young. De lokale drugstore is de plek waar ze hun boodschapjes doen en hangt vol foto’s van beroemdheden. Onderweg zien we ook nog het hotel waar Janis Joplin overleed. De kamer is tegenwoordig te bezichtigen. Verder het fameuze Chateau Marmont, een extravagant hotel voor rocksterren, s’ Avonds livemuziek in bijvoorbeeld McCabe’s. Guitar Magazin; ‘One of the world’s most treasured venues.’

Dag 4 Los Angeles - Joshua Tree
Het natuurpark Joshua Tree staat bekend vanwege zijn karakteristieke cactussen. Fotograaf Anton Corbijn maakte er z'n beroemde hoesfoto voor de gelijknamige plaat van U2. We komen aan in het rustieke muzikantenmotel Joshua Tree Inn waar countrycat Gram Parsons de laatste adem uitblies. Ook The Byrds, Keith Richards, Donovan en veel andere muzikanten bevolkten dit motel midden in de woestijn. Uiteraard touren we door deze bijzondere omgeving die een bijna buitenaards gevoel geeft. In de avond beleven we livemuziek in de iets verder gelegen club Pappy & Harriet's.

Dag 5 Joshua Tree - Bakersfield
Via prachtige, verlaten wegen, onder andere door Mohave desert, rijden we naar Bakersfield. Hier ontwikkelde zich de beroemde Bakersfield sound, de Californische versie van countrymuziek. We brengen de avond door met muziek, zang, dans en eten in Buck Owens Chrystal Palace and museum. Owens was een van de grote sterren van het genre en begon deze 'Palace'.

Dag 6 Bakersfield - Monterey
Het allereerste grote popfestival werd gehouden in Monterey. Artiesten als The Who, Jimi Hendrix en Janis Joplin speelden er al anderhalf jaar vóór Woodstock. We zien het terrein waar dat plaats vond. Het kustplaatsje is ook bekend van de boeken van John Steinbeck. Het daarin beschreven grootste zee-aquarium ter wereld is nog altijd te bezoeken. Het visrestaurantje in de haven is een schilderachtige plek. In een van de lokale kroegjes is vast een optreden te vinden.

Dag 7 Monterey - San Francisco
Via de beroemde Highway no 1 rijden we naar de stad die helemaal niet Amerikaans aandoet; San Francisco. Veel straten van deze stad zijn erg stijl, de huizen doen  Europees aan. Vanwege de koude golfstroom is San Francisco onverwacht fris. Voor de kust ligt Alcatraz, de beruchte en inmiddels verlaten gevangenis die we bezoeken. Een begeleide stadswandeling voert ons langs hippiehoogtepunten als Ashbury en Haight, met de vroegere woonhuizen van Janis Joplin, Jefferson Airplane en The Grateful Dead. In de buurt van Polk Street ligt ons hotel met de nodige restaurants, barretjes en kleine podia waar muziek wordt gemaakt.

Dag 8 San Francisco - verblijf
In de ochtend bezoeken we de beruchte gevangenis Alcatraz dat op een eilandje voor de kust ligt. In de middag pakken we het busje voor een tour buiten de stad. Via de Golden Gate Bridge gaan we naar het gebouw dat vroeger dienstdeed als The Record Plant studio, een van de meest legendarische studio’s. Ook zien we van buiten de gevangenis waar Johnny Cash zijn historische concert gaf; ‘San Quentin, I hate every inch of you’.

Dag 9 San Francisco - Amsterdam
Overdag is er nog tijd om al of niet op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. Het kent prachtige musea, er is nog Fisherman’s Wharf, of een bezoek aan Wally Heider’s Hyde studio, waar bijvoorbeeld CCR opnam. Aan het begin van de avond vertrekt ons vliegtuig.

Dag 10 Aankomst - Amsterdam

 • Reisdetails

  Reiscode:
  USW
  Categorie:
  Muziekreizen
  Groepsgrootte:
  8 - 12
  Dagen:
  10
  Prijs:
  Vanaf 2.995,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner