Logo Musictrails.nl Muziekreizen

The Beatles Story

Dag 1 - Amsterdam - Liverpool
We vliegen in de ochtend  van Amsterdam naar Liverpool. Nog altijd ademt de stad, waar de jongens zijn geboren, op allerlei manieren Beatles uit. Einde ochtend arriveren we in het Hard days night hotel, een sfeervol onderkomen in hartje stad dat een aangename Beatles uitstraling heeft.

Na de lunch gaan we naar het nabij gelegen museum The Beatles Story. Het is een bijzonder museum, in verschillende ruimtes word je ondergedompeld in een bepaalde Beatlesperiode; The Cavern club, Hamburg of de eerste trip naar Amerika. Bij terugkomst in het hotel trakteert Henk ons op een miniconcert met natuurlijk Beatles liedjes maar ook eigen nummers. 's Avonds eten we in het geweldige restaurant van ons hotel. Het ligt vlakbij de uitgaansstraat  Mathew Street, waar niet alleen The Cavern club live muziek biedt. Of zijn we eerst toe aan een prachtige, typisch Engelse pub?

Dag 2 - Liverpool - Verblijf
Onze eigen Magical Mystery tour begint nu wel echt. Met een privé busje rijden we in vier uur  langs al die plaatsen die met de Beatles te maken hebben. Onze gastgids heet Ray en hij is een werkelijk rijdende Beatles encyclopedie.

De plaatsen met Beatles historie rijgen zich aan elkaar;  de plek waar John en Paul elkaar voor de eerste keer ontmoetten, de plek van het eerste optreden van The Quarrymen, de pub waar de ouders van Ringo op zaterdag zongen. Daarna Strawberry Field en we zien het liedje Penny Lane tot leven komen. Het is er allemaal nog; The Barber shop, The roundabout. Ray vertelt ons waarom juist deze straat zo belangrijk was voor de jongens.

In de middag is er een aparte trip naar de huizen waar John en Paul in hun vroege jeugd woonden. We kunnen deze huizen in waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. In de huiskamer van Paul staat een piano. Misschien dat Henk wel een nummer mag spelen.

Die avond eten we in The Phil, de favoriete kroeg van John Lennon. Later zijn we zeker te vinden in The Cavern waar bands van hoog niveau niet alleen Beatles nummers spelen, maar we ook  Stones, Who, Animals en andere jaren '60 muziek horen. Leuk is dat er ook veel jonge inwoners van  Liverpool aanwezig zijn.

Dag 3 - Liverpool – Amsterdam
Vandaag zijn we in de ochtend in het nieuwe British Music Experience. Dit museum laat de historie van de Beatles zien en gaat ook in op 70 jaar Britse muziekgeschiedenis. Hoe heeft popmuziek het aanzien van Engeland en de wereld veranderd? Indien we tijd hebben, kunnen we nog een bezoek brengen aan de Cashbah. Een overzicht van beatmuziek tot aan dance. Aan het begin van de avond vliegen we weer naar huis. 


 

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  TBS
  Categorie:
  Muziekreizen
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  3
  Prijs:
  Vanaf 995,-
 • Routekaart

 • ARTIESTEN

  The Beatles (natuurlijk)

  Maar ook:
  Gerry & the Pacemakers, The Who, The Animals en Eric Clapton

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner