Logo Musictrails.nl Muziekreizen

Rolling Stones Tour

Dag 1 - Amsterdam - Londen (Ealing)
De reis naar Ealing, een wijk in oost Londen, wordt een unieke ervaring. Met de luxe tourbus van Dany Lademacher’s Wild Romance maken we de oversteek naar Engeland. Tijdens de busreis is er ruim de tijd om, bij goede muziek en video’s kennis met elkaar te maken.

We doen rustig aan – en als er wat tijd over is, maken we in de late namiddag al een eerste uitstapje in Ealing.


Dag 2 - Ealing - verblijf
We beginnen de dag met een bezoek aan het heerlijke Eel Pie Island Museum, in Twickenham. Daar krijgen we het verhaal te horen van Het Hotel op het eilandje in de Thames, dat een bepalende rol heeft gespeeld in de carrière van de Stones en heel wat andere Britse sixties bands.

We lunchen in One Kew Road, waar de originele Crawdaddy Club was gevestigd. Hier zijn de Stones echt begonnen met optreden. En hier heeft hun eerste, historische ontmoeting plaatsgevonden met de Beatles, op 14 april 1963. Indien we het geregeld krijgen bezoeken we hierna de Olympich Studio's. En als er tijd is ook nog het Nicky Hopkins Memorial. 

Vervolgens gaat het richting de Ealing Jazz Club, “The birthplace of British rhythm and blues”. Hier zien Mick, Keith en Dick Taylor - de eerste bassist van de Stones- voor het eerst Brian Jones aan het werk. Ter plekke bekijken we de documentaire Ealing Club: “Suburban Steps to Rockland”. We gaan er van uit dat we in de club die avond een optreden zien.

Bij de première in Londen, vlnr: Terry Marshall, Fery Asgari (eerste club manager), Johan Ral, regisseur Giorgio Guernier, Dick Taylor (eerste bassist van de Stones, Pretty Things), Don Craine (Downliners Sect)


Dag 3  - Ealing - Dagtocht Dartford
Met onze bus rijden we vroeg in de ochtend richting Dartford, letterlijk de wieg van de Rolling Stones. Hier gaan we op zoek naar de wortels van Mick en Keith: van het ziekenhuis waar ze beiden zijn geboren en de huizen waarin ze zijn opgegroeid tot het perron van Dartford Railways Station. Het is daar dat ze elkaar op 17 oktober 1961 weer ontmoeten en ze erachter komen van dezelfde muziek te houden. We worden ontvangen in de lagere school waar ze alle twee op hebben gezeten. Ook brengen we een bezoek aan het Mick Jagger Centre, waar we een concert bijwonen.

Na deze volle dag keren we terug laat in de avond terug naar Ealing. 


Dag 4 - Ealing - verblijf
We beginnen de dag met een bezoek aan onder andere het Hyde Park en de Royal Albert Hall. Het Sticky Fingers restaurant van Bill Wyman, de legendarische bassist van de Stones, dient vervolgens als lunch. Het restaurant is tegelijkertijd ook een museum, met talloze memorabilia aan de muur.

We wandelen door Londen en ontdekken plaatsen die bepalend zijn in de geschiedenis van de Rolling Stones: van Bar 190 in het Gore Hotel en hun huizen in Chelsea tot Soho, met de studio’s waar ze hebben opgenomen en de clubs waar ze hebben opgetreden.

De avond is vrij in te vullen maar wellicht wil je mee naar de legendarische Ronnie Scott's Jazz club. 


Dag 5 - Londen - Amsterdam 
’s Ochtends is er nog wat vrije tijd in Londen – misschien een goede gelegenheid om het Hard Rock Café Museum te bezoeken. En dan de tourbus op weg naar huis… 

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  RST
  Categorie:
  Muziekreizen
  Groepsgrootte:
  20 - 25
  Dagen:
  5
  Prijs:
  Vanaf 1.395,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner