Logo Musictrails.nl Muziekreizen

New York Woodstock motorreis

Dag 1 - Amsterdam - New York

Aankomst in het hotel hartje Manhattan. We zijn misschien wat moe maar 'The city that never sleeps' trekt ons onweerstaanbaar naar zich toe. 

Dag 2 - New York - verblijf
We komen een beetje bij van het tijdsverschil en doen het rustig aan. De Circle Line is een rondvaartboot die om Manhattan heen vaart en een goed beeld geeft hoe dat beroemde eiland in elkaar zit. Vervolgens lopen we door de stad en doen allerlei bekende plekken aan; Times Square, Central Park en Broadway. De muziekhistorie wordt niet vergeten. The Brill Building en de omgeving van het huis van John en Yoko -met De Dakota Building en Strawberry Fields- zijn daar voorbeelden van. 

Dag 3 - New York - verblijf
De muziekscene in New York kreeg begin jaren '60 een grote boost dankzij de folkmuzikanten in Greenwich Village. We wandelen langs allerlei plekken die daarmee te maken hebben en komen Bob Dylan vaak tegen, maar ook bijvoorbeeld Jimi Hendrix, Joni Mitchell en Neil Young. Veel clubs van toen als The Bitter End en Club Wah programmeren nog steeds prima muziek. De uitstraling van de The Village is gemoedelijk, hier geen wolkenkrabbers maar een New Amsterdam gevoel. Wie kent de historie van The Electric Lady studio? Net buiten The Village ligt het Chelsea Hotel, als dat kon praten! 

Dag 4 - New York - verblijf
We gaan naar twee plaatsen waar je als toerist niet zomaar binnenkomt. Radiostation WFMU, gelegen net over de rivier, heeft een fantastische historie. Ze draaien werkelijk alle muzieksoorten door elkaar, organiseren ter plekke concerten die ze opnemen en wordt gerund door muziekfanaten van het prettige soort.

Archive X is een pakhuis met een krankzinnige verzameling platen. Hun doel is van al het materiaal dat ooit, waar dan ook ter wereld, is uitgebracht één exemplaar te hebben. Er liggen originele Robert Johnson 78 toerenplaten en albums met handtekeningen van heel wat grootheden. In de avond zijn we in Harlem in het Apollo theater waar zowat elke zwarte ster uit het verleden heeft gestaan. De amateur night is fameus, Ella Fitzgerald was in 1934 ooit de eerste artieste die de avond won. Mindere goden worden nogal eens met veel boegeroep van het podium gejaagd.

Dag 5 - New York - Bethel
De stad New York biedt van alles, maar we willen ook motorrijden en de staat NY zien. We rijden snel de stad uit om zo via kleinere wegen richting het plaatsje Bethel te gaan. Daar vinden we het terrein van het festival dat 50 jaar geleden zoveel stof deed opwaaien. Met een beetje fantasie zie je het podium nog staan, en dat beekje met die zwemmende mensen en die boerderij. Er is ter plekke ook een museum gewijd aan het evenement.

Dag 6 - Bethel - Woodstock
Van Bethel naar Woodstock is een aardig stukje en we nemen natuurlijk aangename wegen. Het beroemde stadje heeft een liberale en prettige uitstraling. Het werd ooit gesticht door Nederlanders, er is ook nog een Nederlands kerkje. We rijden langs Big Pink, het huis waar leden van The Band ooit woonden en waar zij samen met Dylan The Basement Tapes opnamen.

Dag 7 - Woodstock - verblijf
We verkennen nog meer van Woodstock. De Utopia studio is de plek waar allerlei beroemde albums werden opgenomen. Todd Rundgrun was lange tijd de studiochef en nam bijvoorbeeld Bat out of hell van Meatloaf hier op. Verder rijden we langs huizen waar Dylan en andere grootheden hebben gewoond, zien de plek van zijn beruchte motorongeluk en beleven die avond vast een gaaf optreden.

Dag 8 - Woodstock - Port Jervis
Vandaag ligt de focus echt op motorrijden. De staat New York heeft wel iets weg van de Ardennen, maar dan net iets ruiger én rustiger. We rijden langs prachtige boswegen over heuvels en dalen naar Port Jervis.

Dag 9 - Port Jervis - New York
Ook vandaag lekker rijden, het laatste stuk in de buurt van New York wordt langzaam maar zeker steeds drukker. Wie heeft er nog zin in een avondje de stad in? 

Dag 10 - New York - verblijf, vrije dag
We hebben nog één volle dag in The Big Apple en die is naar eigen wensen in te vullen. Mogelijkheden zijn; Ground Zero, shoppen, Empire State building, het Vrijheidsbeeld, musea of de High Line. Mensen die liever niet alleen de stad ingaan kunnen natuurlijk altijd met reisleider Marc Stakenburg mee. De laatste avond sluiten we groots af met een optreden in bv Madison Square Garden of een musical op Broadway.

Dag 11 - Vertrek New York
Omdat ons vliegtuig pas in de avond vertrekt is er nog steeds tijd voor wat laatste shops en stops. Of gaan we liever fietsen door de stad, even langs het huis van David Bowie?

Dag 12 - Aankomst Amsterdam

 • Reisdetails

  Reiscode:
  UNW
  Categorie:
  Specials
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner