Logo Musictrails.nl Muziekreizen

Nashville Memphis Roadtrip

Dag 1 – Amsterdam - Nashville
Begin van de avond komen we aan in Nashville. Broadway met al zijn honky tonks en live muziek ligt op ons te wachten. Wat een bruisende omgeving!

Dag 2 en 3 – Nashville - verblijf
Als eerste bezoeken we in de ochtend de Country Music Hall of Fame. Het is een geweldig museum dat met zijn historische instrumenten, authentieke filmpjes en kostuums een prima beeld geeft van de geschiedenis van de country muziek. In de middag gaan we naar Studio B die speciaal voor Elvis werd gebouwd toen hij voor het RCA label tekende. Nadien namen een heleboel grote artiesten daar op; The Everly Brothers, Dolly Parton, Jim Reeves. In de avond gaan we naar het historische Ryman Theatre. Daar werd in het verleden de Grand Ol ’Opry  uitgezonden, het radioprogramma dat heel wat carrières hielp opstarten.

Op de derde dag pakken we onze bus en rijden naar Henderson. We bezoeken het graf van Johnny Cash en zien zijn voormalige huis. Terug in Nashville is er nog het Johnny Cash museum of anders wel de bijzondere platenwinkel van Jack White. Of is het tijd om die cowboyboots en Stetson hoed eens aan te schaffen?

Dag 4 – Nashville - Muscle Shoals
Via de prachtige weg The Natchez Trace Parkway rijden we naar het kleine Muscle Shoals in Alabama.  Vanaf begin jaren ’60 nam de Fame studio daar fantastische soul muziek op, Van Aretha Franklin tot Etta James en anders wel Percy Sledge en Otis Redding. Begeleidingsband The Swampers begonnen later hun eigen studio 3614 Jackson Highway. Sinds kort is ook die te bezoeken. Paul Simon, The Rolling Stones, Joe Cocker en Rod Stewart waren wat van de namen die er platen opnamen. Later zou Bob Dylan zijn religieuze platen maken in het stadje.

Dag 5 – Muscle Shoals – Clarksdale
Clarksdale ligt midden in The Mississippi Delta omringd door katoenvelden. De eerste bluesmuziek komt er vandaan. We zien die geschiedenis in het Delta blues museum. De Cathead is een winkel met een ongelooflijk assortiment aan boeken, cd’s en dvd’s waar we wel een uurtje stuk slaan.  We slapen in het historische muzikantenhotel The Riverside maar niet voor we van muziek hebben genoten in Red’s en/of  Ground zero, de bluesclub van filmster Morgan Freeman. He daar loopt ie!

Dag 6 en 7 – Clarksdale – Memphis, Memphis - Verblijf
We beginnen de dag met een bezoek aan Graceland, het huis dat Elvis kocht in 1957 en waar hij ook zou overlijden in 1977. We zien de Sun studio waar hij zijn eerste platen opnam net als Roy Orbison, Johnny Cash, Jerry Lee lewis, Howlin Wolf en al die anderen.  Dan is er nog  het Stax museum met zijn soulverleden. In de avond live muziek op Beale Street.  

De volgende ochtend beginnen we de dag met een gospelservice en horen we glashelder waar de soul zijn stem vandaan heeft. In het Lorraine  motel waar ML King werd vermoord is tegenwoordig het Civil rights museum gevestigd. Voor de diehards is er nog het Rock and Soul museum of de Gibson gitaarfabriek.

Dag 8 – Memphis - Vertrek
Eind van de ochtend vertrekken we uit Memphis

Dag 9 – Aankomst - Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  UNA
  Categorie:
  Muziekreizen
  Groepsgrootte:
  8 - 14
  Dagen:
  9
  Prijs:
  Vanaf 2.495,-
 • Routekaart

 • ARTIESTEN

  Johnny Cash
  Elvis Presley
  Hank Williams
  Otis Redding
  Aretha Franklin
  Robert Johnson
  en The Rolling Stones.

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner