Logo Musictrails.nl Muziekreizen

IJsland Lennon Memorial Tour

Dag 1 - Brussel - Reykjavik
De reis naar IJsland begint vanaf het vliegveld van Brussel. Er is tijd genoeg om vanuit Nederland naar Brussel te reizen voor de middagvlucht. De hele reis verblijf je in het prachtige Fosshotel met een mooi uitzicht over de haven en midden in de stad.  Het onderkomen is voorzien van alle faciliteiten. Na een kennismakingswandeling door het centrum is er 's- avonds een diner met een eerste introductie van de IJslandse muziekgeschiedenis.

Dag 2 - Reykjavik - Verblijf, de verjaardag van John Lennon
Na het ontbijt in het hotel starten we de dag met een sightseeing tour in Reykjavik. Met een autocar en lokale gids bezoeken we de hoogtepunten van Reykjavik en haar omgeving.

Enkele hoogtepunten zijn: het Perlan gebouw dat bestaat uit 6 watertanks met daarbovenop een glazen koepel en een 360° uitkijkplatform en het parlementsgebouw op het Austervöllurplein. Ook de Hallgrímskirkja met het indrukwekkende pijporgel van 15m hoog is een bezoek meer dan waard.

In de late namiddag verzamelen we opnieuw aan het hotel voor de start van ons avondvullend programma. We reizen per autocar en later met de ferry naar het eiland Viðey, om er, samen met andere John Lennon- en muziekliefhebbers, de “relighting”, het opnieuw aansteken van de Imagine Peace Tower mee te maken.

De Imagine Peace Tower, in het IJslands: Friðarsúlan, "de vredeskolom", is een gedenkteken voor John Lennon, ontworpen door zijn weduwe Yoko Ono.  Het werd in 2007 geïnstalleerd op het eiland Viðey in de Kollafjörður-baai bij Reykjavik en bestaat uit een hoge lichtstraal, een ‘toren van licht’, die wordt geprojecteerd vanuit een wit stenen monument waarop de woorden "Imagine Peace" in 24 talen zijn uitgehouwen. Elk jaar wordt de toren verlicht van 9 oktober, de verjaardag van Lennon, tot 8 december, de datum waarop hij werd neergeschoten.

Dag 3 -  Reykjavic - verblijf, de natuurlijk pracht van IJsland
De IJslandse natuurpracht mag op deze muzikale ontdekkingsreis niet ontbreken. Het is net die onmetelijke, onstuimige en feeërieke omgeving waarin sommige artiesten de inspiratie vinden voor hun alom geprezen en wereldse producties.

Na het ontbijt gaan we op pad voor een dagvullende ontdekkingsreis langsheen de gekende “Golden Circle” natuurwonderen.

Eerst op het programma staat een bezoek aan het Thingvellir (Þingvellir) natuurpark. Dit nationaal park behoort tot het UNESCO werelderfgoed en is bekend voor z’n spectaculaire lava formaties.

Aansluitend rijden we naar Gullfoss, de gouden waterval, één van de meeste indrukwekkende watervallen in Europa.

Niet ver daarvandaan zien we de Geysir, die zijn naam aan alle andere warmwaterbronnen ter wereld heeft gegeven. De Geysir ligt in een geothermisch zeer actief gebied in het Haukadalur, het Haviksdal . We zullen er ook één van de meest actieve geisers kunnen bewonderen, de Strokkur.

Dag 4 - Reykjavic - verblijf, IJsland en zijn muziekhistorie
Na het ontbijt gaan we een hele dag op pad met de bekende en ervaren IJslandse muziekhistoricus Arnar Eggert Thoroddsen. Onze gids neemt ons op sleeptouw voor een muzikale wandeling door Reykjavik. De tour start aan de HARPA, het indrukwekkende, futuristische concertgebouw van Reykjavik, de thuisbasis van de Iceland Symphony Orchestra en de Icelandic Opera. In deze tijdsreis ligt de focus vooral op de IJslandse pop- en rockgeschiedenis.

Er wordt haltgehouden bij heel wat locaties in Reykjavik die van belang zijn voor de IJslandse muziekscene zoals oa. het Icelandic Punk Museum.

Tijdens de wandeling vertelt de enthousiaste gids ons heel wat anekdotes over de grootste namen in de IJslandse muziekcultuur. In de avond een bezoek aan Gaukurinn, de oudste rock bar van IJsland.

Dag 5 - Reykjavic - verblijf, in en om Reykjavik
Deze dag heeft verschillende mogelijkheden. Een bezoek aan Platenwinkels als Lucky Records en 12 Tónar, misschien wel een studio bezoek en zeker livemuziek! Museumbezoek kan, of een dagje slenteren door de stad.

Voor diegene die even de stad willen ontsnappen bieden we de mogelijkheid om facultatief een uitstap te maken naar de Vulkanische Spa van “The Blue Lagoon” The Blue Lagoon ligt in het zuidwesten van IJsland, op een uurtje rijden vanuit Reykjavik.

Hoewel de lagune midden in de natuur ligt, werden de baden kunstmatig aangelegd na een experiment met een geothermisch verwarmde en zéér mineraalrijke mix van zeewater en bronwater. De temperatuur ervan schommelt tussen de 37 en 40 graden Celsius en wordt ideaal genoemd als huidbehandeling bij vb. psoriasis. Het programma kan van een halve tot hele dag uitgewerkt worden en SPA behandeling zijn mogelijk mits reservering vooraf. Maaltijden ter plaatse zijn mogelijk. Het tarief varieert volgens uw wensen vanaf € 150,- pp.

Dag 6 - Reykjavik- Brussel, terugreis
Een ontbijtpakketje en transfer in de vroege ochtend brengen ons opnieuw naar de luchthaven van Keflavik. Om 07:40 vertrekt onze terugvlucht naar Brussel waar we omstreeks 12:55, gelaafd met muzikale kennis en belevingen, opnieuw voet op Belgische grond zetten.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  IJM
  Categorie:
  Muziekreizen
  Groepsgrootte:
  10 - 20
  Dagen:
  6
  Prijs:
  Vanaf 2.495,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner