Logo Musictrails.nl Henk Hofstede, Marc Stakenburg, Arnold Rypens,

Wie zijn wij

Wie zijn wij
Al onze reizen worden begeleid door een van onze specialisten. Je zult dus altijd een van onderstaande begeleiders op je reis treffen.

 

Marc Stakenburg
Marc maakte meer dan 30 jaar radioprogramma's die vaak met muziek te maken hadden, de bekendste zijn Leidsekade Live en Het theater van het Sentiment. Amerika is een andere liefde van hem.

Sinds 1980 komt hij daar meerdere keren per jaar en heeft inmiddels bijna alle staten bezocht. Amerika en motorrijden komen perfect bij elkaar in de door hem ontwikkelde reizen Roots of Music en West Coast Revival. Amerika lijkt gemaakt voor rijden op Harleys; brede, rustige wegen, een mooi landschap en lekker weer. Hij begeleidt ook The New York Musictrip.

Naast reizen is Marc actief als docent radio, schrijver voor diverse bladen en allround presentator. Hij geeft verder lezingen over de ontstaansgeschiedenis van de Amerikaanse muziek.

 

Henk Hofstede
Henk is vooral bekend als zanger van The Nits. Sinds 1974 is de band actief en scoorde met hits als Nescio, In the Dutch Mountains en JOS Days. Daarnaast heeft hij veel andere activiteiten.

Hij maakte boeken, kunstinstallaties, hij filmt en maakt ook muziek in andere samenstellingen of solo.

Behalve muzikant is Henk ook bewonderaar, oa van Leonard Cohen en The Beatles. Henk neemt je mee naar Arnhem, Hamburg, Liverpool en Londen om je alles te laten zien wat maar met de Fab 4 te maken heeft in de door hem ontwikkelde reis The Beatles Story.

 

Arnold Rypens
Arnold is schrijver van het standaardwerk The Originals. Al sinds begin jaren '80 houdt hij zich intensief bezig met de herkomst van nummers waarvan de rest van de wereld denkt dat ze horen bij de uitvoerende die zij kennen.

Hij pluist alles net zo lang uit tot hij wél weet waar plaatjes als Ma Baker en The house of the rising song echt vandaan komen.

Arnold is een ervaren reisbegeleider die het zuiden van Amerika aandoet per luxe touringbus. Het is de muziek maar ook de literatuur en de geschiedenis van het land in zijn totaliteit waar hij oog voor heeft.

 

Kees Baars
Kees begon zijn muzikale carrière in 1975 als journalist van Muziekkrant OOR, zoals het nog immer verschijnende muziektijdschrift OOR toen nog heette.

Eind jaren 70 werd hij redacteur bij het Veronica tv programma Countdown en in 1982 maakte hij als samensteller en presentator van Countdown Café de stap naar radio. Ondanks een uitstapje als manager van de rockgroep Vandenberg bleef Baars, samen met de legendarische Alfred Lagarde, het populaire Countdown Café presenteren tot 1996.

Kees kwam bij Arrow Classic Rock terecht en in 2015 wist hij Countdown Café een nieuwe start te geven bij Radio Veronica. Sinds 2010 heeft Kees ook zijn eigen internet radiostation Baars Classic Rock (www.baarsclassicrock.nl).

 

Stan Rijven
Stan Rijven is publicist, programmamaker, spreker, adviseur, historicus en deejay. In 1970 schreef hij de eerste popscriptie van Nederland over ‘Kralingen’, het Nederlandse Woodstock. Sinds 1979 verslaat hij de popwereld voor dagblad Trouw. Daarnaast publiceerde hij in binnen- en buitenlandse bladen over een breed scala aan muziek en cultuur gerelateerde onderwerpen.

Stan organiseerde het eerste popcongres in Nederland (Paradiso 1984), legde mede de basis voor het eerste poparchief ter wereld (Liverpool, 1987) en dat van Nederland (PAN, 1989) en stelde hij de eerste expositie over de Nederlandse pophistorie (Den Haag, 1991) mede samen. Hij stond als redacteur aan de wieg van het tv programma ‘Wintertijd’.

In de jaren ’90 pionierde Rijven als programmamaker met vele radio- (Mundial, Radio Mundo) en tv-programma’s (Passaat) in de opkomende stroming die ‘wereldmuziek’ ging heten. Daarnaast bleef Rijven ruim veertig jaar actief als allround deejay die, tegen alle winden in, een halve eeuw dansmuziek aaneen mixed. Hij runde twee jaar lang zijn eigen club Ritmundo (1995-‘97).

 

Leendert van der Valk
Leendert van der Valk is muziekjournalist voor onder meer NRC Handelsblad en Jazzism. Zijn specialiteit is zuidelijke Amerikaanse muziek. In zijn boek Voudou, Van New Orleans naar Cotonou op het ritme van de goden, beschrijft hij de invloed van West-Afrikaanse voodoo op de moderne muziek.

Eerder schreef hij Duivelsmuziek over een fietstocht van Memphis naar New Orleans, een reis door de geschiedenis van blues en jazz. Leendert reist zeer regelmatig naar het gebied.

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner